Etkinlikler

Üniversite Sanayi işbirliği faaliyetleri çerçevesinde yüksek teknolojiye sahip basım işletmelerine, grafik ve reklam ajanslarına ve hammadde üreten işletmelere teknik geziler düzenlenerek öğrencilerin mesleki bilgi ve görgüleri arttırılmaktadır. Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD), Etiket Sanayiciler Derneği (ESD), Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), Basım Sanayi Eğitim Vakfı (BASEV) gibi mesleki sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve sektörde ün yapmış tecrübeli kişileri Üniversitemize davet ederek öğrencilerimize yönelik seminerler düzenlenmektedir. Öğrencilerimizin mesleklerine yönelik çalışma ortamlarını daha iyi tanıyabilmeleri, kendilerini daha iyi geliştirebilmeleri, bilgi, görgü ve becerilerini arttırabilmeleri için birinci sınıftan ikinci sınıfa geçişte, yaz döneminde 30 iş günü sanayi stajı yapmak için uygun işletmelere yönlendirilmektedirler. Dördüncü yarıyılda, öğrencilerimiz branşlarıyla alakalı, ilgi duydukları bir konuya yönlendirilerek araştırma ve inceleme yapmaları sağlanmakta ve bu konuyla ilgili bir Bitirme Projesi hazırlamaktadırlar.

Öğrencilerimizin mesleki motivasyonlarını arttırmak için, düzenlenen grafik, tasarım, basım yarışmalarına katılımları sağlanmakta, her mezuniyet döneminde yıllık çıkartılarak mezuniyet yemeği düzenlenmekte, mezunlarımızı sektör içerisinde takip edebilmek için geriye dönük kayıtlama çalışmaları yapılmaktadır.  Bazı mezunlarımız dikey geçiş sınavı ile değişik üniversitelerin dört yıllık 21 bölüme geçiş yapabilmekte, lisan mezuniyetini tamamlayarak Yüksek Lisans, Doktora yapan öğrencilerimiz bulunmaktadır. Öğrencilikleri döneminde kendini iyi bir şekilde yetiştirerek başarılı olan öğrencilerimiz, mezuniyetlerinde grafik ajanslarında, basım ve basım sonrası işletmelerde rahatlıkla iş olanakları bulabilmektedirler.

Bu sayfa Printing and Publishing Technologies tarafından en son 17.03.2020 20:57:39 tarihinde güncellenmiştir.

Basım ve Yayın Teknolojileri Programı